Vaals

Vaals is een Limburgse plaats gelegen in de gelijknamige gemeente. Het dorpje ligt in het uiterste zuidoosten van Limburg vlak bij de grenzen met België en Duitsland. Het ligt dan ook vlak bij het drielandenpunt. Met bijna 7900 inwoners is Vaals het grootste dorp uit de gemeente.

Geschiedenis

De eerste vermelding van Vaals stamt al uit het jaar 1041, het heette toen nog Vals wat dal betekent. Dit omdat het in een dal/vallei gelegen was. Van oorsprong is het een dorp met veel protestantse kerkgangers in tegenstelling tot veel katholieke omringende dorpen.

De bekendheid van van de plaats kwam in de 18e eeuw toen een lakenfabrikant vanuit Aken zaken wilde doen. Hij richtte een heel textielimperium op wat zaken deed door heel Europa. Hierdoor werden steeds meer mensen bekent met het dorpje. In 1803 werd Vaals zelfs bezocht door Napoleon.

Tijdens de tweede wereldoorlog was het een geliefd dorpje onder de Duitsers. Velen kwamen dagelijks winkelen en een aantal hebben zich zelfs toen gevestigd hier gevestigd.

Wat te doen in?

Vaals is een mooie plek met een mooie omgeving en je zal jezelf hier niet snel vervelen want er is genoeg te doen. Om te beginnen ligt het dorpje natuurlijk bij het welbekende drielandenpunt. Hier grenzen Nederland, België en Duitsland aan elkaar en is hierom onder toeristen een veel bezochte plek. Tevens zijn er in Vaals meerdere kerken en kloosters die je kunt bezoeken. Bovendien is er een unicum uit de regio, namelijk de glasblazerij G.Cardinale. Deze glasblazerij trekt jaarlijks bezoekers vanuit binnen- en buitenland. Uiteraard kan je ook heerlijk tot rust komen, zo is er een spa. Je kan natuurlijk altijd met mooi weer ook lekker een drankje doen op het terras.

Vaals

Kortom, Vaals is een mooie en leuke plek in Limburg waar je je niet zult vervelen. Er is voor ieder wat wils!

Omdat Vaals zo een speciale dorpje in Limburg is, hebben wij een mooie boxspring hiernaar vernoemd. Bekijk deze hier!