Arcen

Kasteel Arcen in Limburg
Kasteel Arcen

Arcen is het meest noordelijke puntje van de gemeente Venlo in de provincie Limburg. Het plaatsje ligt ongeveer 12 kilometer ten noorden van de stad Venlo. Het is een plaats die al een rijke geschiedenis kent. Momenteel wonen er bijna 2600 inwoners.

Geschiedenis

Arcen is een plaats die al een hele lange tijd bestaat. Het kent zijn oorsprong al in de vroege middeleeuwen, waarbij het onderdeel was van Straelen bij onze Oosterburen. Rond halverwege de 14e eeuw kwamen de plaatsen weer los van elkaar en werd het een heerlijkheid van het Hertogdom Gelre. Eind 16e eeuw werd de stad door de Venlonaren platgebrand en bovendien woedde er eind 17e eeuw wederom een stadsbrand waardoor een deel werd verwoest. Het huidige Arcen vormde zich in de 19e eeuw, tevens werden er eind 20e eeuw nog een aantal woonwijken bijgebouwd.

Wat kan je in Arcen beleven

Toerisme is voor Arcen van groot belang zo zijn er namelijk jaarlijks talloze toeristen te vinden. Dit is natuurlijk niet zomaar want er is echter genoeg te beleven. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in het bungalowpark op landgoed “Klein Vink”, bovendien is er op dit landgoed ook een camping aanwezig dus kamperen is ook een optie. Waar dit landgoed ook om bekend staat is haar thermaalbad, waar je heerlijk tot rust kan komen. Tot slot kan je ook prachtige wandelingen maken op dit landgoed.

Uiteraard zijn er ook nog genoeg andere dingen te beleven. Zo kan je langsgaan bij Kasteel Arcen, een prachtig oud kasteel dat bekend staat om haar kasteeltuinen. Hier kan je genieten van de prachtige natuur.

Tot slot, ben je nauw een echte bierliefhebber? Dan moet je namelijk zeker langsgaan bij de brouwerij. Hier zit namelijk de brouwerij van Hertog Jan gevestigd. Zeker een plek om een lekker biertje te drinken.

Slot

Al met al is Arcen een mooie plaats met een rijke geschiedenis. Zeker een plek waar veel te beleven valt!

Omdat Arcen zo een speciale plek in Limburg is, hebben wij een mooie boxspring hiernaar vernoemd. Bekijk deze hier!